Pohjois-Pohjanmaan Dreeverikerho ry

DREEVERIEN SM-AJOMESTARUUSOTTELU OULAISISSA 23.-24.11.2002


 

Teksti ja kuvat Merja Kurttila

Lauantai 23.11.02

I koepäivä takana. Kaikki sujui mallikkaasti ilman ongelmia. Tulostaso oli hyvä, vaikka jänisten vähyydestä oli kovasti etukäteen puhuttu. Koirissa eikä tuomareissa tuntunut olevan kellään isommalti moitittavaa. Allekirjoittanut pääsi kokeilemaan sihteerin hommia ja kokemaan samalla aidon SM-fiiliksen ihan livenä!


Kahvitauko
Sihteerit ja ylituomari hoitamassa tehtäviään. Edessä Merja Kurttila, keskellä Stig Sundman (YT) ja takana Eeva Peippo

Alkuillasta tulokset julkaistiin ja tilanne kuuden kärjen osalta oli tosi jännittävä. 1. ja 6. välinen ero oli vain 3,59 pistettä! Kärjessä Esko Männikön Kaunotar 91,09 pisteellä.

Illemmalla porukka kokoontui seurustelemaan ja istumaan iltaa. Niemen Esa, kunnon kauppamies, sai kartutettua Dreeverijärjestön tiliä myymällä puoliväkisin pinssejä ja mitä milloinkin myytäväksi kelpaavaa (tai sitten ei) käteen sattui. Peipon Eeva sai keppanakylvyn (vaikka ei ehkä sitä niin olisi kaivannutkaan...) Impolan Maurin ja Kauppilan Janin avustuksella.

Pikkutunneilla tunnelma tiivistyi niin, että Kinnusen Jarkko ja Kauppilan Veikkokin innostuivat toisiansa halailemaan...


Illanistujaiset

Sunnuntai 24.11.02

II koepäivän aamu, kaikki näytti olevan hiukan perhosia vatsassa porukan vaiteliaisuudesta päätellen. Pääsin ylituomariporukan mukaan maastokierrokselle. Kävimme Kaunottaren ja Reksin maastoissa. Ajoa niistä maastoista ei kuultu, tiedossa kuitenkin oli, että ainakin Reksillä oli ajo käynnissä. (edellisen päivän 6.)


Sunnuntaipäivänä Kaunottaren maastossa kuuntelemassa

Iltapäivän kuluessa alkoi kisaporukoita pikkuhiljaa valua keskuspaikalle. Ensimmäisenä tuli Tax Box Castro ja ensimmäisten SM2002 kisatulosten yhteen laskeminen sai alkaa.

Tulosten kehittymistä oli jännittävää seurata, ja luulenpa, että vielä jännittävämpää oli loppuporukalla, jotka pystyivät vain arvailemaan koirien sijoittumista. Voittaja selvisikin vasta viimeisen koiran tultua.

Paperihässäkkä saatiin hoidettua ilta seitsemään mennessä ja niin päästiin julkaisemaan tulokset. Piste-eroja oli toisen päivän aikana syntynyt, mutta kärkikaksikon osalta ero oli vain 1,86 pistettä, eli hyvän vastuksen Mika Karjalaisen Roosa voittajalle antoi. Voittajaksi julistettiin kolmatta kertaa siis Tärpin Peni, jonka kokemuksen ja taidon suoma ajovarmuus ja ominaisuudet tekivät tulokseksi molemmille kisapäiville yli 90 pisteen VOI 1. Onnea!Vuoden 2002 Mestari Tärpin Peni. Vas. kasvattaja Mauri Impola, kesk. omistaja Matti Mikkanen ja oik. Jouni Ryyti